Navigation
8 700 77700

I-VII: 08:00 - 20:00 val.

Navigation

VIRTUVĖ KAIP LABORATORIJA


Valgome namie

 

VIRTUVĖ KAIP LABORATORIJA

 

 

Maisto produktų smulkinimas ir maišymas visose kultūrose buvo viena svarbiausių patiekalų ruošimo dalių. Nuo to, kaip maistas smulkinamas, priklauso ne tik skonis, patiekalo tekstūra, bet ir jo vertingumas, įsisavinimo kokybė ir greitis. Žaliuose lapuose esančias vertingas medžiagas tvirta augalo ląstelės sienelė užrakina, o mūsų virškinimo sistema nepajėgi jos ištirpdyti. Tam reikalinga speciali fermentacija arba ląstelė turi būti pažeidžiama mechaniškai, o tai gali padaryti didelio galingumo virtuviniai prietaisai. Toks maisto smulkinimas virtuvę paverčia moksline laboratorija – juk medžiagas suskaidome iki ląstelių, molekulių, kuriame receptus, kuriuos, jei mokėtume, galėtume užrašyti kaip formules!

 

Maisto produktų smulkinimo ypatumai 

Smulkinant ruošiami ingredientai ne tik košėms, piurė, kokteiliams, kremams, duonai, riešutų sviestui, bet ir madingiems žaliavalgiškiems patiekalams, padažams, kepiniams.

Smulkinimas virtuvėje dar reikalingesnis negu ugnis.

Aišku, galime verstis tiesiog pjaustydami peiliu.

Galima smulkinti ne mechaniškai, o cheminiu būdu. Galime rauginti, pūdyti arba minkštinti produktus juos metams užkasdami į žemę, kaip darydavo mūsų proproproseneliai.

Indėnės grūdus į miltus smulkindavo valandų valandas vargdamos, trindamos tarp dviejų akmenų.

Lietuvėms vietinio kalvio nukalta tarka žeisdavo pirštus betarkuojant bulves blynams ar kugeliui.

O eskimų moterys mėsą nuo seniausių laikų iki šiol smulkina paprastai – dantimis. Viena žymi amerikietė keliautoja kaip ekstremaliausią potyrį tundroje įvardijo vaišes. Dantimis smulkinto, seilėse fermentuoto žalios mėsos faršo kukuliai jai vėliau pasirodydavo baisiausiuose sapnuose. Tikriausiai todėl ji į keliones ėmė vežiotis rankinį maisto smulkintuvą.

 

Kūrybinė laisvė 

Labai galingi smulkintuvai gali susmulkinti iki reikiamos konsistencijos beveik viską, todėl galime kurti pačius įdomiausius patiekalus.

Tačiau ar visada žinome, kaip naudotis šia begaline laisve? Kad brangūs produktai netaptų pilka beskone koše, improvizuokime laikydamiesi tam tikrų taisyklių.

  1. Nemaišykite į vieną patiekalą (kokteilį) daugiau nei 5 produktų. Nebent gaminate pagal receptą iš patikimo šaltinio, kur nurodyta kitaip.
  2. Žalią kokteilį reikia suvartoti tuojau pat, nelaikykite jo paruošto, nes per kelias valandas jo skonis ir konsistencija gali pakisti ir pasidaryti nebepatraukli.
  3. Riešutai – puikus baltymų šaltinis, ilgam suteikia sotumo jausmą. Jie tinka ir su vaisiais, ir su daržovėmis, gaminkite sūriai arba saldžiai, tačiau jais geriau keisti mėsą, o ne derinti kartu su ja.
  4. Pamėginkite derinti ne produktus, o skonius. Pirmiausia išbandykite formulę iš dviejų skonių produktų: neutralaus skonio ir kokio nors vieno prieskonio. Pavyzdžiui: rūgštus skonis + saldus + neutralus + prieskonis. Bananas, braškė, citrinos griežinėlis, šaukštas medaus + avokadas. Viską susmulkiname. Apibarstome pakepintais anakardžių riešutais su cinamonu.
  5. Pamėginkite sukurti receptą pagal formulę: sūrus + rūgštus + neutralus + 1 prieskonis. 

 

Geriausias rankinis smulkintuvas

Kiečiausiems patiekalams 

Išbandykite visiškai kitokį maisto gaminimą su naujuoju MultiQuick 9 rankiniu trintuvu. „Braun“ – lyderis rankinių smulkintuvų rinkoje – pristato flagmaną, kuris pradeda visiškai naują rankinių smulkintuvų generaciją.

Tai tiesiog geriausias smulkintuvas kiečiausiems patiekalams, tiesiogine ir perkeltine žodžio prasme. Tiesiog įsileiskite šias naujas technologijas į savo virtuvę. Technologijos neberiboja kūrybiškumo, su MultiQuick 9 galite viską. Belieka rūpintis, kad nepritrūktų fantazijos.  

ACTIVEBlade technologija. Pirmieji pasaulyje rankinio smulkintuvo peiliukai, kurie ne tik sukasi, bet ir juda aukštyn žemyn. Tai padeda susmulkinti net kiečiausius produktus. 2,5 karto aktyvesnė pjaustymo zona. Išeikvojama net 40 proc. mažiau energijos (lyginant su smulkintuvais be ACTIVEBlade technologijos). 

Lygios tekstūros kreminė masė be jokių atsitiktinai nesusmulkintų gabaliukų. 

SPLASHControl – speciali peiliukų gaubto forma neleis maistui taškytis ir virtuvė liks švari.

POWERBELL Plus – didesnis pjaustyklės paviršius leis smulkinti dar greičiau. 

SmartSpeed – intuityvus galios reguliavimas. Kuo smarkiau spaudžiate rankenėlę, tuo galingiau sukasi peiliukai. 

1000 W variklis – galingiausias BRAUN variklis su aukščiausiu naudingumo koeficientu. 

EasyClick sistema – nauja patobulinta jungtis leis dar greičiau ir paprasčiau keisti priedus. 

 

Priedai:

Pjaustyklė per kelias sekundes leis supjaustyti mėsą, kietą sūrį, riešutus, žoleles, morkas. 

Antgalis piurė maišyti skirtas karščiu apdorotoms daržovėms sutrinti į vientisą, šilkinę masę. 

Plakiklis lengvai ir greitai iki purios masės išplaks kiaušinius, juo naudodamiesi galėsite pasigaminti kremus, lengvai išmaišysite tešlą blynams. 

Talpus 600 ml saugaus plastiko be BPA indas su matavimo padalomis. 

 

Multi Quick 9 modelio 9037x techniniai duomenys* 

          Galingumas (W): 1000

          Spalva: Juoda / nerūdijančio plieno

          Korpuso medžiaga: Plastmasė

          Panardinamų plaktuvėlių medžiaga: Nerūdijančio plieno

          Gumuota rankena: Yra

          Peilių blokas: Nerūdijančio plieno

          Greičio nustatymai: Tolygus greičio reguliavimas

          Turbo režimas: Nėra

          Impulsinis režimas: Ne

          Ledo smulkintuvas: Yra

          Apsauga nuo taškymosi: Yra

          Matavimo stiklinė: Yra

          Matavimo stiklinės tūris (l): 0,6

          Plakiklis: Yra

          Smulkintuvas: Yra (1)

          Smulkintuvo indo tūris (l): 0,5

          Plovimas indaplovėje: Ne

          Veikia be elektros tinklo (su akumuliatoriumi): Nėra

Svoris: 999 g

 

*- yra ir kitokių modelių bei komplektacijų. Žr. www.braunhousehol.com arba teiraukitės artimiausioje BRAUN produkcija prekiaujančioje parduotuvėje.


KLIENTŲ APTARNAVIMAS IR EKSPERTŲ KONSULTACIJOS: 8 700 77700

08:00 - 20:00
I-VII

GARANTINIS SERVISAS (KONSULTACIJOS): 8 700 38500

09:00 - 18:00
I-V