Navigation
8 700 77700

I-VII: 08:00 - 20:00 val.

Navigation

KAIP IŠSIRINKTI KAITLENTĘ?


Norite atsisakyti senos viryklės ir rinktis įmontuojamą kaitlentę?  Įsirenginėjate naują namą ar butą ir ieškote naujausių sprendimų? Padėsime atsakyti į kylančius klausimus, ką pasirinkti, į ką reikėtų atkreipti dėmesį. Skubame į pagalbą su gidu, padėsiančiu perprasti įmontuojamų kaitlenčių ypatumus.


 



 


Dujinė ar elektrinė kaitlentė?


Renkantis kaitlentę, pirmiausia reikėtų nuspręsti, kokio tipo kaitlentės norite. Rinksitės įprastą dujinį variantą ar ieškosite naujesnės elektrinės?


Dujinės kaitlentės

Elektrinės kaitlentės

Pačios paprasčiausios ir geriausiai žinomos kaitlentės. Dujinės kaitlentės gali turėti tokias paviršines dangas:

  • nerūdijančio plieno;

  • emalio;

  • stiklo;

  • stiklo keramikos.

Tai kaitlentės, kurių šildymo elemento pagrindas yra elektra. Išskiriami tokie tipai:

  • Su iškilusiu kaitinimo elementu. Tai jau pakankamai pasenęs kaitlentės tipas.

  • Turinčios stiklo keramikos kaitinimo plokštę. Jos įkaista 3 kartus greičiau, tačiau sunku greitai pakeisti kaitinimo lygį.

  • IndukcinėsEnergijos prasme tai pačios efektyviausios kaitlentės, nes visa šiluma iškart naudojama maistui šildyti, bet ne puodui įkaitinti.


 


Dujinių ir elektrinių kaitlenčių palyginimas


Tam, kad būtų lengviau pasirinkti, aptarsime dujines ir elektrines kaitlentes. Išskirsime ir pačias populiariausias elektrines kaitlentes – indukcines – kurios gamintojų yra labiausiai vystomos.


Įrengimas


  • Dujinės kaitlentės. Pasidomėkite, ar name yra įvestas dujų tiekimas. Kitu atveju reikės naudoti dujų balioną, kuris užima vietą ir gali keisti virtuvės interjerą. Taip pat dėl išskiriamų anglies monoksido ir dioksido dujų, virtuvėje su dujine kaitlente turi būti gera ventiliacijos sistema.

  • Indukcinės kaitlentės. Negalima jų įrengti virš krosnelių, skalbimo mašinų, indaplovių ar kitų prietaisų su metaliniais paviršiais.

  • Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės. Turėtų būti įrengiamos toliau nuo kitų elektros prietaisų ar sprogių medžiagų.


Saugumas


  • Dujinės kaitlentės. Įkaitusios greitai neatvėsta, todėl reikia papildomo atsargumo.

  • Indukcinės kaitlentės. Kaista tik puodas, o aplinkui esanti zona išlieka šalta, todėl sumažėja tikimybė nusideginti. Taip pat ji pradeda kaisti tik tuo metu, kai padedamas gaminimo indas.

  • Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės. Įkaista tik tose vietose, kur yra įmontuoti kaitinimo elementai, o aplink juos lieka šalta vieta.


Gaminimo laikas


  • Dujinės kaitlentės. Reikia palaukti, kol įšils puodas ar keptuvė.

  • Indukcinės kaitlentės. Nereikia laukti, kada įšils padėtas puodas, nes padėjus jį ant kaitlentės, jis iškart pradės kaisti. Taip patiekalus gaminsite greičiau.

  • Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės. Įkaista greitai per keletą sekundžių.


Priežiūra


  • Dujinės kaitlentės. Priežiūra reikalauja laiko, nes sunkiau išvalyti aplink esančius degiklius, daugiau pastangų reikalauja išbėgusių skysčių ar pridegusių maisto likučių valymas.

  • Indukcinės kaitlentės. Dėl kaitinimo technologijos išbėgęs puodas neprisvyla, valyti kaitlentes galima tiesiog popieriniu rankšluosčiu.

  • Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės. Paviršius yra lygus, todėl valyti lengva. Visgi, prikepę maisto likučiai dažnai reikalauja pastangų juos pašalinti.


Taupymas


  • Dujinės kaitlentės.  Yra populiarios, nes dujas naudoti pigiau nei elektrą.

  • Indukcinės kaitlentės. Dėl savo technologijos yra pačios efektyviausios energijos taupymo klausimu lyginant su kitomis elektrinėmis.

  • Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės. Maisto ruošimui naudoti elektrą yra kiek brangiau nei naudoti dujas.


Veikimo garsas


  • Indukcinės kaitlentės. Veikdamos jos gali skleisti pakankamai tylius pašalinius garsus. Tai kyla nuo indukcinių ričių junginėjimosi, jų aušinimo ventiliatorių bei kaitinamo puodo dugno mikro vibracijų.

  • Dujinės kaitlentės. Girdimas nežymus garsas dėl dujų leidimo.

  • Elektrinės stiklo keramikos kaitlentės. Galima išgirsti tylius pašalinius garsus.


Kaina


Pigiausios dujinės kaitlentės yra su nerūdijančio plieno paviršiumi ir emaliuotomis grotelėmis. Brangiausios su grūdinto stiklo paviršiumi ir ketaus grotelėmis. Kaitlentės dengtos grūdintu stiklu pasižymi lengvesne priežiūra, gražesniu dizainu. Kaitlentės su ketaus grotelėmis patvarumu ir ilgaamžiškumu.


Indukcinių kaitlenčių kaina priklauso nuo:


  • Kaitlentės rėmo pigiausios yra su aštriu nenuožulniu rėmu, brangesni modeliai – su apvalinto stiklo kampais arba metaliniu rėmeliu.

  • Kaitlentės zonų pigiausi modeliai yra su standartinėmis apvaliomis zonomis, brangesni su papildoma Flexi zona (puodą galima dėti bet kurioje kaitlentės vietoje) ir keliomis standartinėmis. Pati brangiausia buitinė technika yra su viena didele Flexi zona.

  • Papildomų funkcijų – kuo daugiau įvairių funkcijų ar papildomų detalių, tuo kaina bus didesnė.


Kitų elektrinių kaitlenčių kaina priklauso nuo:


  • Kraštų tipo (ar tai būtų nuožulnus stiklas, ar metalinis apvadas, ar pigiausias variantas nenuožulnūs stiklo kampai.

  • Medžiagos (stiklo ar nerūdijančio plieno)

  • Kaitinimo elementų medžiagos.


Mišrios kaitlentės


Turinčios tiek dujines, tiek elektrines kaitvietes. Dažniausiai mišrias kaitlentes renkasi tie, kurie žino tam tikrų maisto ruošimo gudrybių tiek su dujinėmis, tiek su elektrinėmis kaitlentėmis – ką ir kur geriau kepti ar virti.



Papildomos kaitlenčių galimybės


Tobulėjant technologijoms ir greitėjant gyvenimo tempui, buitinės technikos gamintojai vis labiau vysto kaitlenčių funkcionalumą. Renkantis kaitlentę, pasvarstykite, kokių kaitlentės funkcijų jūs pageidaujate savo virtuvėje. Jeigu norite daugumos šių funkcijų, patariame rinktis elektrinę arba indukcinę kaitlentę, nes dujinių kaitlenčių funkcionalumas yra mažai vystomas.


  • Laikmatis, kuris gali suskambėti arba tiesiog išjungti šildymo zoną.

  • Šilumos palaikymas, išsaugantis patiekalų temperatūrą.

  • Automatinis užvirimas, kuomet sistema pereina į sumažintą galios režimą kartu palaikant ir virimą.

  • Blokavimas nuo vaikų, kurie negalės keisti nustatymų, įjungti ar išjungti kaitlentės.

  • Automatinio išsijungimo funkcija, kuri neleis sklisti dūmams, pamiršus šildomą puodą ar keptuvę.

  • Stop & Go funkcija, kuri vieno mygtuko paspaudimu maisto ruošimo zonos galios lygį sumažina iki 1. Tuo metu kaitlentę galėsite palikti be priežiūros, o grįžę – vėl atstatyti prieš tai buvusius galios lygius.

  • Booster funkcija, kuri leidžia itin greitai įkaitinti kaitvietę, panaudojant aukštesnę paviršiaus šildymo galią.

  • Temperatūros nustatymo tikslumas.

  • Integracija su gartraukiu, todėl trauka yra reguliuojama automatiškai.  


1, 2 ar daugiau kaitinimo zonų?


Kaitlentės skiriasi dydžiu ir kaitinimo zonų kiekiu.  Paprastai jos yra 60 cm pločio ir turi 4 kaitinimo zonas. Galima įsigyti ir didesnių kaitlenčių, kurios būna 70 cm, 80 cm ar net 90 cm pločio. Jeigu virtuvėje neturite daug vietos, galite rinktis turinčią dvi kaitvietes. Tik nenustebkite, jog mažesnės kaitlentės gali kainuoti panašiai kaip įprastinės.


Kalbant apie indukcinių kaitlenčių kaitinimo zoną, galima rasti tokių, kurių paviršius yra vienas didelis šildymo plotas (Flexi zona). Gaminant maistą, puodus ar keptuves galima dėti bet kurioje vietoje, kurios nustatomos daviklių pagalba. Visa tai galite matyti ir reguliuoti jutikliniame ekrane.


 


Koks kaitlentės valdymo tipas patogiausias?


Susipažinkite su skirtingais būdais valdyti kaitlentę:


  • Mechaninis. Tai kaitlentės valdymas tradicinėmis rankenėlėmis. Jomis yra uždegama ugnis bei reguliuojama temperatūra. Tokį valdymo būdą dažniausiai turi dujinės kaitlentės.

  • Elektroninis.  Tai valdymo tipas su mygtukais ir nedideliu ekranu. Šį tipą pamatysite elektroninėse kaitlentėse.

  • Jutiklinis. Didelis pranašumas yra tas, jog nėra išsikišusių dalių – tai palengvina valymą. Naudojamas elektrinėms kaitlentėms valdyti.



Planuoju pirkti indukcinę kaitlentę. Ar tiks senieji puodai ir keptuvės?


Būtent dėl elektromagnetinio kaitinimo principo indukcinei kaitlentei tinka tik iš tam tikrų medžiagų pagaminti puodai ir keptuvės. Jei jūsų senieji puodai ir keptuvės yra pagaminti iš nerūdijančio plieno, ketaus ar kito geras magnetines savybes turinčio lydinio ar teflono, tuomet šiuos puodus ir keptuves galėsite naudoti ir įsigiję indukcinę kaitlentę. Paprastas būdas patikrinti jūsų turimus puodus yra magneto pridėjimas – jei magnetas yra pritraukiamas, tuomet puodas yra tinkamas naudoti. Taip pat tinkamus naudoti indus galite atpažinti pagal šį ženklą:



Keičiate ir orkaitę?


Jeigu planuojate įsirengti ir įmontuojamą orkaitę, su patarimais, kaip ją išsirinkti, susipažinkite čia.


Dvejojate dėl buitinės technikos įsigijimo? Trūksta informacijos? „Elektromarkt” specialistai pasiruošę jums padėti. Atvykite į artimiausią mūsų parduotuvę ir padėsime jums rasti geriausią sprendimą namams! Arba susisiekite telefonu 8 800 40 000 ar rašykite [email protected].




KLIENTŲ APTARNAVIMAS IR EKSPERTŲ KONSULTACIJOS: 8 700 77700

08:00 - 20:00
I-VII

GARANTINIS SERVISAS (KONSULTACIJOS): 8 700 38500

09:00 - 18:00
I-V